ПРОГРАМА „ПОДКРЕПА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ И ЧЕРВАТА“

Програма "Подкрепа на черния дроб и червата"

Програма „Подкрепа на черния дроб и червата“

За да поддържате здравето и отличното си самочувствие е необходимо да формирате и поддържате здравословна микрофлора за нормализиране на подвижността и перисталтиката на стомашно-чревния тракт. За това корпорация ТианДе разработи специална програма „Подкрепа на черния дроб и червата“.

ЧЕРЕН ДРОБ

Черният дроб е главен страж и филтър на организма. Понякога дори не се замисляме колко много го товарим. Лошите навици, недохранването, злоупотребата с наркотици – всичко това му вреди. Всеки ден дишаме токсични съединения, защото пълним резервоара на колата си на бензиностанцията, използваме лак за коса, живеем в голям град или непосредствено до пътното платно. И не забравяйте, че черният дроб поема всички екологични и химически удари.

Той изпълнява повече от 500 отделни функции и в същото време е орган на храносмилането, кръвообращението и участник във всички видове метаболизъм, включително хормоналния. Силата и възможностите на черния дроб не са неограничени. Постепенно нашият защитник започва да се предава, което води до много проблеми. Ако черният дроб не може да се справи, „неотработените“ хормони се натрупват и може да доведе до сексуална дисфункция и други неприятности: при жените – до дискомфорт в млечната жлеза, болка по време на критични дни и проблеми в интимната област; при мъжете – намаляване на потентността, здравословни проблеми. Нарушената функция на черния дроб се отразява в работата на червата поради промени в процесите на секреция на жлъчката, които стимулират неговата перисталтика. Нормалната функция на червата е ключът към силния имунитет и благополучието.

„Чревната микрофлора може да определи физическото и дори психичното здраве на човек” – до това твърдение стига Иля Мечников, Нобелов лауреат.

МИКРОБИОТА

Микробиота (микробиома, микрофлора) е цяла екосистема от микроорганизми (бактерии, вируси, гъби), които
живеят вътре в нас. Вече е доказано, че микробиотичните клетки са стотици пъти повече от самите клетки на човешкото тяло. Повечето от тях са разположени в храносмилателния тракт. Ако чревната микробиота е здрава, в нея преобладават бифидобактерии и лактобацили. Когато доминират гъбички, бактерии, вируси и паразити, то те създават причини за множество заболявания.

Съставът на микробиотата влияе на функционалното състояние стомашно-чревния тракт, а неговата подвижност влияе върху състоянието на микробиотата, което представлява един кръговрат.

Според статистиката над 70% от населението има признаци на микробиотична дисбиоза. Причините са: нарушаване на нормалното функциониране на червата, което е причинено от неконтролирана употреба на лекарства, стрес, некачествени продукти с бактерицидни консерванти и лоша екология. Състоянието на микробиота влияе върху метаболизма, синтеза на витамини и хормони, регулирането на имунитета и всички храносмилателни функции, елиминирането на токсините, контрола на теглото, нервната система и т.н.

В допълнение към стомашно-чревните разстройства (подуване на корема, неправилно почистване черва и др.) дисбаланс в микробиотата може да се прояви в метаболитни нарушения, затлъстяване или дефицит на телесно тегло, акне, себорея, старчески петна, бръчки, сухота и увиснала кожа, проблеми с косата и ноктите, смущения в настроението и съня, депресия,умора, имунодефицити и др.

Етап 1 – задължителен
Продължителност – 30 дни

Етап 2 – закрепващ
Продължителност – 30 дни

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА КОМБИНАЦИЯ
НАПИТКИ

Препоръчителни продукти по избор
ХРАНА

Препоръчителна разтоварваща диета с ограничение на животински протеини.

  • По време на курса храната трябва да е лека.
  • Изберете нискокалорични и лесно смилаеми храни.
  • Ограничете солта, консервираната, пържена и пушена храна.
  • Опитайте се да откажете захарта, кофеина, алкохола.
  • Яжте повече зеленчуци и плодове. Те съдържат целулоза, която стимулира пречистването на червата.

По време на програмата за детоксикация внимавайте за почистване на кожата. Кожата е най-големият орган за детоксикация, който може да отърве тялото от вредните вещества!

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК