ЗМИЙСКА МАС: ТАЙНАТА СЪСТАВКА ЗА КРАСОТА!

змийска мас

Змийска мас: тайната съставка за красота!

„Откъде змията има мазнина?” – най-вероятно това ще попитат много. Тънка и увиваща, нейната мазнина трябва да изгаря със скоростта на светлината от това движение на тялото. И въпреки железните аргументи, змията все пак има мазнина! Тя се намира в подкожната част на тялото, в областта на корема и гърба. Молекулите на змийската мас са добре подредени по корема и интересно преплетени в областта на гърба. Между другото, именно наличието на мазнини и структурата на мастните клетки позволяват на змията да бъде невероятно гъвкава и подвижна.

змия

КАКВО ИМА В НЕЯ?

Змийската мас, или, както още я наричат, змийското масло, се явява едно от най-скъпоценните компоненти, които успешно се използват в медицината и козметологията.

Невероятно полезните и целебни свойства на продукта се обясняват с наличието на голямо количество мастни ненаситени киселини, които са необходими за произвеждането на клетки, а също така високото съдържание на витамини: A, D, C, E, група В, антиоксиданти. Освен всичко това, има и антисептични вещества. Благодарение на витамините и ненаситените липиди бързо се възстановява и нормализира увредената тъкан. Комбинацията на всички тези компоненти създава двоен ефект при регенерацията на епидермиса, възстановяването на неговите функции и регулирането на мастните жлези.

ОТКЪДЕ ИДВА?

Отглежда се! Разбира се, звучи странно, но това е наистина така. В специални ферми за змии в Югоизточна Азия в изкуствени условия се отглеждат кобри, гюрзи, гърмящи змии, мамуши и много други отровни и опасни видове. Първоначалната цел на такива ферми е получаването на змийска отрова. Но освен това, във фермите се занимават и с разтапяне на мазнина от подкожната област на корема. Вече след химическа обработка се получава биологичният екстракт от змийска мас.

тайна

НАПРАВЕНО В КИТАЙ

За пръв път змийската мас била открита в Китай преди стотици години. Както и днес, тя е била любима съставка на китайските лечители. Според древните китайци, змийската мазнина има природата ин, както и кралицата на змиите – кобрата. Китайските лечители приписвали на змийската мас такива свойства като люто и пикантно. С нейна помощ китайците се справяли с проблеми в ставите, кожни проблеми и отпусната кожа.

ЛЕГЕНДИ ЗА ХАЙНАН

Според една от легендите, змиите и хората на Хайнан са успели да се сприятелят. Как се е случило това? С всяка година островът все повече се напълват с отровни змии, които се размножавали в непрогледната джунгла, и народът на Хайнан не знаел как да се избави от това нашествие. Мъдрият вожд решил да се договори с кралицата на змиите – кобрата. И хората и змиите започнали да живеят мирно, оставяйки за влечугите една непроходима част от острова, а за хората – тяхната обитаема.

Горе-долу по същото време змиите разкрили на хората тайната за силата на змийската отрова и мазнина. Така тези вещества станали важни съставки в най-ценните лекарства на древната китайска медицина. Много от рецептите са актуални и днес.

змийска мас

КАК ВЛИЯЕ НА КОЖАТА

Със сигурност е известно, че голяма част от човешката кожа се състои от колаген, който помага за поддържане на нейния тонус. Но при определени условия нивото на този протеин може много да намали. Заради това е необходимо да се подхранва кожата. Един от начините да се осигури колаген е използването на натурални масла, в чийто състав има този протеин.

Рекордьор по съдържание на колаген и протеин е маслото на животинска основа. Точно по тази причина змийското масло е толкова полезно за кожата. Нанасяйки го върху нея, вие я обогатявате с колаген.

змийска мас

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С МАМУШИ

Маслото от змия мамуши е източник на жизнено необходими за човешкия организъм полиненаситени мастни киселини омега-3. Човешкият организъм не е способен да ги произвежда самостоятелно и може да ги получите само отвън с храната и козметиката. Тези мастни киселини играят важна роля в много жизнено важни биохимични процеси, оказвайки значително влияние върху здравето и красотата. Като цяло, омега-3 отговарят за строителството на клетъчните мембрани, стимулират производството на колаген и еластин, защитават кожата от разрушителното въздействие на свободните радикали и ултравиолетовите лъчи.

змийска мас

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК