ЦЕЛУЛОЗА – НАЙ-ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ НА ДИЕТАТА

целулоза

Целулоза – най-добрият приятел на диетата

Специалистите на компанията са истински противници на диетите, по време на които хората нищо не ядат. Но те са положително настроение за намаляването на консумираната храна, за преминаването към рационално хранене и за въвеждане на активни добавки. Заради това, когато използваме думата „диета”, имаме предвид разумна консумация на правилна храна, изключване на вредни продукти, режим на пиене и физическо натоварване.

Истината е проста: за правилно развитие, добро здраве, стройна фигура и активно дълголетие в хранителния режим на човек трябва да има баланс от пет основни компонента: протеини, вода, мазнини, целулоза и въглехидрати. И ако този баланс се нарушава, в повече или в по-малко се оказва един или няколко компонента. Това води до негативни последствия, включително повишаване на теглото.

балансирано хранене

Сигурни сме, че много от нас се стараят да следят количеството протеини, мазнини и въглехидрати, за да се хранят пълноценно. Добавяме в млечните продукти плодове и орехи, отказваме се от газираното и чипса, но забравяме за един важен елемент – целулозата. Нейните полезни свойства са наистина необходими на храносмилателната система и микрофлората на чревната среда. И да, целулозата помага за намаляване на теглото.

Какво представлява целулозата?

Целулозата е компонент, несмилаем от хранителните ензими на организма, но преработваем от чревната миркофлора.

Целулозата представлява твърди диетични фибри, които се отнасят към подкласа на въглехидратите. Те са необходими за нормалната функция на организма.

Отличителна черта на целулозата от другите въглехидрати е, че тя не може да се разгради на усвояеми глюкозни молекули. Въпреки това въздейства на храносмилателните органи, като дразни стените им и стимулира събирането им.

Съществуват два вида диетични фибри: разтворими и неразтворими.

Как точно целулозата помага за отслабването?

целулоза

Увеличавайки своя обем благодарение на водата, тя напълва червата, осигурява чувство на ситост благодарение на дългото храносмилане. Целулозата работи като четка, тя притежава способността да извежда от организма токсини, шлаки и вредни естрогеноподобни съединения.

Благодарение на това, че целулозата почиства червата, се подобрява процеса на усвояване на хранителните вещества в кръвта и лимфните пътища. Точно заради това се намалява вероятността от поява на неоплазми, тъй като времето за контакт на лигавицата с канцерогени е значително намаляло.

Целулозата сигурно защитава от образуване на камъни в жлъчния мехур и помага за намаляване на нивото на холестерол. Преминавайки през дванадесетопръстника, целулозата активно абсорбира веществата, намиращи се в жлъчката (жлъчни киселини, билирубин, холестерол).

Всеки знае, че имунитетът и защитата от възпаления „живеят” в червата. Заради това целулозата осигурява разнообразие от микробиоми, които защитават организма от възпаления и патогенни бактерии, помагайки да се укрепи имунната система и да се намали нивото на стрес.

Между другото, от части целулозата (а именно неферментиращите фибри) се явява храна за микробиома. В резултат на това в червата се образуват късоверижни мастни киселини и други ценни вещества.

Къде може да откриете двата вида полезна целулоза?

целулоза

В специален продукт, който е разработен от специалистите на компания ТианДе. В този продукт е спазен баланса на разтворими и неразтворими диетични фибри. В неговия състав има ябълкови фибри (разтворими и неразтворими) и конопени фибри (неразтворими). Този удивителен и полезен супер микс за здравословно хранене съдържа само 10 килокалории.

Продуктът е подходящ за всяка една възраст. Намалява риска от развитие на заболявания, свързани с храната, запазва и подобрява здравето благодарение на физиологично функционалните хранителни съставки, които се намират в него.

Продуктът се консумира след или по време на хранене. Със сухия продукт може да посипете храната, може да се разтвори във вода, пектинов кисел или всеки течен млечен продукт. Задължително условия за употребата на целулозата е допълнителна консумация на чиста вода (2 чаши) в продължение на един час след нейния прием. Това е необходимо, за да бухне целулозата, да вземе всичко излишно от стените на червата и да изведе от организма колкото се може повече вредни вещества. Препоръчителната дневна доза е две пакетчета.

хранене

Въведете в менюто си целулоза, ако вашата цел е не само да отслабнете, но и да бъдете активни и здрави.

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК