НА СТАРТА, ВНИМАНИЕ, СПОРТ!

спорт

На старта, внимание, СПОРТ!

„Всичко е решено: ще започна да спортувам!” – казахте си днес и се абонирахте във фитнеса. Това е много добро решение, тъй като, както е известно, спортът калява характера, помага на организма по-лесно да се справя с вирусните атаки, премахва стреса и, разбира се, помага за здрава и стройна фигура.

Но, когато решите да спортувате, не забравяйте за един важен момент – избора на спортни помощници, за да не бъдат напразни вашите усилия и да не навредите на организма!

гелове

За какво са необходими спортните гелове и кремове?

  • За подготовка на мускулите, връзките и ставите на спортистите преди тренировка.
  • За профилактика и защита на мускулите, връзките и ставите на спортистите от травми и разтягания.
  • За комфорт по време на спортни занимания.
  • За бързо възстановяване на мускулите, връзките и ставите след тренировка.

Използването на спортни кремове и гелове отдавна е в практиката на тренировъчния процес на голям брой спортисти. Всички продукти се делят на загряващи, възстановяващи и охлаждащи.

ЗАГРЯВАЩИ КРЕМОВЕ

Спомагат за активното загряване на мускулите преди тренировка, а също така се използват за профилактика, за да се избегне увреждане на мускулите, връзките и ставите по време на физическо натоварване. Тези продукти ще са особено полезни, ако планирате да тренирате през студеното време или няма да правите голяма загрявка, а също така непосредствено преди съревнование. Но трябва да помните, че не може да замените пълноценната загрявка и разтягането. Продуктите правят процеса по-ефективен и помагат да се намали риска от получаване на травми. Техните активни вещества усилват притока на кръв към обработеното място, подобрявайки кръвообращението: в ставите постъпва кислород, хранителни и биологично активни вещества.

течен пластир

Към продуктите със затоплящ ефект се отнася кремът за тяло „Течен пластир”. Кремът е създаден на основата на подсилена загряваща формула, чието действие се възобновява при физическо натоварване. В състава на продукта има етерично масло на канела, карамфил и ела, екстракт от червен пипер, камфор, ментол, прополис и други полезни растителни компоненти.

„Течният пластир” се използва както с профилактична цел, така и в екстремни случаи. „Течният пластир” е бърза помощ при увреждане и високо натоварване на мускулите и връзките.

ВЪЗСТАНОВЯВАЩИ ГЕЛОВЕ

Използват се след спортни занимание, помагат да се намали мускулната умора, намаляват натрупването на млечна киселина и болка в мускулите след тренировка. Спомагат за бързата резорбция на синини и хематоми. Геловете притежават противооточен и натурално противовъзпалителен ефект. Те са идеални за успокояващ и възстановяващ масаж.

Масажен гел за тяло „Ортовитон”

ортовитон

Масажният гел за тяло „Ортовитон” съдържа компоненти, които подобряват микроциркулацията на кръвта в повърхностния слой на кожата, и компоненти, които проникват вътре и помагат за поддържането на дейността на ставите.

„Ортовитон” е съвременен „биоенергиен коктейл”, който ще ви подари лекота на движенията и активност. Препоръчва се за масажи в областта на ставите на ръцете, краката, гръбначния стълб.

Активните компоненти на „Ортовитон” притежават хондропротекторни свойства. Продуктът не съдържа в състава си „горящи” компоненти, не съдържа и загряващи, заради това може да се използва редовно за профилактика на проблеми със ставите. А също така като продукт за защита от спортни травми и за масаж при наличие на проблем.

Освен това, „Ортовитон” може да се използва преди физически упражнения. Гелът притежава висока ефективност и натрупващ ефект.

Масажен гел „Ортофит”

ортофит

В състава на „Ортофит” има загряващ агент от ново поколение, хондропротектори, натурални растителни екстракти и масла. Ролята на хондропротектора се изпълнява от диметилсулфон. Въпреки сложното си название, позовавайки се на химични формули, в основата на това вещество стои природна сяра, която се получава чрез преработка на дървесина. Диметилсулфонът е нетоксично хипоалергенно вещество, участващо в състава на много хранителни и биологично активни добавки.

Гелът може редовно да се използва като масажен продукт за профилактика на заболявания на ставите и като продукт за защита от спортни травми. Той е идеален за възстановяване на тъкани и има натрупващ ефект. Гелът притежава лек загряващ ефект, не гори.

Двата гела съдържат екстракти от лечебни растения (розмарин, евкалипт, ела).

Между другото, екстрактът от розмарин се смята за „кралска” съставка. Това растение е било в състава на известния елексир, с чиято помощ унгарската кралица Елизавета на 72 години се излекувала от ревматизъм и подагра. Тя се почувствала добре и скоро се омъжила за краля на Полша.

Екстрактът от розмарин не само подобрява микроциркулацията в областта болните стави, премахвайки болката, но и въздейства на причината на възпалителния процес. Той се явява природен антисептик и антибиотик. Розмаринът се бори с бактериите, гъбичките и вирусите. Една от причините за ревматизъм често се явява инфекция, която е причинена от бактерията стафилококи.

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК